Nyt internet på vej

Tiden er inde til at løfte sløret for det nye internet udstyr.
Som alle sikkert har bemærket er vi hårdt belastet om aftenen. Dette skyldes vores begrænsede båndbredde, samt vores forældede udstyr. Vi har valg at skifte stort set alt af vores internet udstyr. Udstyret er forældet og vi kan ikke få flere reservedele. I de sidste to år har vi derfor lagt en strategi om implementering, indkøb og udrulning af det nye internet. Alt udstyr er indkøbt og sat op i vores hovedstation. Vi er nu nået til en
fase hvor vi skal have flyttet kabler til midlertidig udstyr – dette for at kunne servicere Jer bedst muligt mens det endelige udstyr kommer på plads.

Der vil løbende foregå små afbrydelser af internettet da vi skal have flyttet 80 kabler til D3-fordelerne. Yderligere vil der foregå flytning af services til nye servere. For de teknisk interesserede kan nedenstående oplyses. Vi skifter hele infrastrukturen fra Gigabit til 10Gigabit interface. Der bliver skiftet internetleverandør hvor vi forbinder os via IP Access som bevirker minimalt antal forsinkende led med lave svartider.
I forbindelse med skiftet har vi mulighed for at skalere vores internet forbindelse op til 10Gbit i step af 1Gbit. Vi starter ud med at udvide fra 1/1 Gbit til 2/2 Gbit.
Vi har i øjeblikket et gennemsnitlig forbrug om aftenen/weekend på 700-800 Mbit.
Vi nedlægger vores mediekonvertere i de 80 D3-fordelere og køre igennem direkte fiberswitche via SFP.
Der kommer nye G.hn enheder til alle forbrugere med Gigabit interface. I øjeblikket er det kun 100Mbit. Der er kørt test på en lille streng med 5 enheder det sidste år, firmware og opsætning har været skiftet flere gange. Vi er nu nået til et stabilt leje hvor vi har opnået fantastiske hastigheder.
Vi vil ikke ligge os fast på en hastighed, da det ikke er testet med det nye hardware endnu.
Glæd jer og lad os hjælpes ad. Oplysning om udrulning vil løbende ske.

23/2 2017

Som tidligere lovet er hermed en opdateret oversigt over fremskridt i det nye internet projekt.
Alle forbindelser er nu skiftet til midlertidige switche. Derfor kan vi begynde at nedlægge vores mediekonvertere og starte på etablering af nye routere/switche med direkte fiberindgange. Dette vil nu kunne lade sig gøre med en streng af gangen, uden det påvirker det øvrige net.
Vi er også langt med overflytning af forskellige services (DHCP, DNS, FTTP og admin system er flyttet)  til nye servere.
Næste skridt bliver udskiftning af vores firewall/Gateway til vores service udbyder – den er klar med samme konfiguration. Den har en meget bedre performance og derfor vælger vi i første omgang at skifte.
Efter skift af begynder vi at nedlægge “åbent internet” og åbne op for Firewall.
Mere information kommer senere!